Het Leo Club Tienen Team

LEO… Leadership, Experience en Opportunity!

Leo clubs zijn ontstaan als jeugdafdeling van de Lions clubs, voor jongeren tussen 18
en 30 jaar. Leo’s zetten zich in voor de maatschappij op nationaal en internationaal
niveau. Zo werven ze fondsen via de organisatie van activiteiten en gebruiken zij
deze fondsen om hun zelf gekozen sociale doelen te steunen.

 

Leo’s steken hun handen uit de mouwen. De ingezamelde fondsen worden niet zomaar weggegeven maar gebruikt om samen met een sociale doelgroep aan de slag te gaan.

Als lid van een Leo club krijg je de kans jezelf te ontwikkelen zowel op organisatorisch vlak als wat sociale hands-on ervaring betreft. Leo’s werken samen
in teamverband en motiveren elkaar in het omgaan met een sociale doelgroep.

“Als lid van een Leo club krijg je de kans jezelf te ontwikkelen zowel op
organisatorisch vlak als wat sociale hands-on ervaring betreft.”

Charlotte Bogaerts

Charlotte Bogaerts

Voorzitter

Charlotte groeide op in Tienen en behaalde een master schoolpsychologie en een master klinische psychologie aan de KU Leuven. Nadien volgde ze een postgraduaat in de psychodiagnostiek. Charlotte werkt als klinisch psycholoog binnen de Universitaire Kinder- en Jeugdpsychiatrie Antwerpen.  

Ook in haar vrije tijd wil ze zich graag inzetten voor kinderen en jongeren en daarom maakt ze deel uit van de Leo’s. Daarnaast houdt Charlotte van reizen en ballet.

Julie Jacobs

Julie Jacobs

Vice-voorzitter

Julie studeerde af als apotheker aan de KU Leuven in 2017, met specialisatie in de farmaceutische zorg. Sindsdien woont en werkt ze als apotheker in Tienen waar zij elke dag patiënten met raad en daad bijstaat.

Na het werk en de bijscholingen, vindt ze ontspanning in lezen, films, muziek, zwemmen en reizen met familie en vrienden.

Vincent Bogaerts

Vincent Bogaerts

Penningmeester

Vincent is een jonge twintiger die in Tienen woont. Hij studeert project- en eventmanagement aan de UC Leuven-Limburg. Binnen de Leo Club zal hij deze kennis toepassen bij het organiseren van fundraisings.

In zijn vrije tijd brengt Vincent graag tijd door met vrienden en vriendinnen. Hij houdt van fietsen, een avondje op café en pikt graag af en toe een festival mee.

Bjorn Engels

Bjorn Engels

Secretaris

Bjorn spendeert zijn dagen als digitaal marketeer en webdeveloper in zijn eigen marketingbureau ‘Root Agency’. Daarnaast is hij mede-eigenaar van een e-commerce en logistiek bedrijf.

Naast zijn marketing- en zelfstandige bestaan speelt Bjorn basgitaar in de band ‘Viral Crush’. Naast muziek doet hij aan boksen, loopt marathons en last but not least: is hij secretaris van de Leo Club Tienen.

Charlotte Liesenborghs

Charlotte Liesenborghs

Verantwoordelijke Huize Levenslust vzw

Charlotte behaalde haar diploma master in de rechten aan de KU Leuven in juni 2017. Daarna begon ze in september aan een master in de criminologie, waarvan ze het tweede semester op Erasmus in Frankrijk volgde. In september 2018 start Charlotte als advocaat-stagiair op een advocatenkantoor in Leuven.

In haar vrije tijd is ze ‘actieve oud-leiding’ bij Chiro Jeugddroom in Halle-Booienhoven en probeert ze bij te springen waar nodig. Zo gaat Charlotte  bijvoorbeeld mee als kookouder op kamp. Daarnaast houdt ze er ook van om met vrienden af te spreken, te reizen, te lezen en te joggen.

Lise-Marie Kinnaer

Lise-Marie Kinnaer

Lise-Marie, geboren en getogen in Hakendover-Tienen, studeerde in 2015 af als master in de farmaceutische zorg aan KU Leuven – kortweg ze is apotheker. Sinds november 2015 is ze voltijds doctoraatsmedewerker bij onderzoek rond orale antikanker geneesmiddelen aan de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen, KU Leuven.

Ze probeert ook haar praktijkkennis te onderhouden en werkt daarom in het weekend als adjunct-apotheker bij Apotheek Pirard Tienen.

Haar hobby’s zijn koken voor vrienden en familie, muziek spelen, naar optredens gaan en Leo’s.

Vincent Steels

Vincent Steels

Vincent, een rasechte Tienenaar, studeerde af als apotheker aan de KU Leuven in 2012. Hierna volgde hij nog bijkomende opleidingen: MaNaMa Industriële farmacie (KU Leuven) en ‘Master in Management’ (London Business School). Daarna startte hij bij het farmaceutisch bedrijf ‘Amgen’, waar hij momenteel nog steeds werkzaam is als Product Manager.

Naast zijn professionele bezigheden is Vincent actief bij de alumnivereniging Farmaleuven en kan je hem altijd plezieren met een avondje voetbal, een feestje met vrienden (de Leo’s!) of een wandeling met Milo (de hond) en Eline (de vrouw)

Eline Diliën

Eline Diliën

KatrieEline is afgestudeerd als pedagoog aan de KU Leuven in 2013. Na een korte tussenstop in Londen, waar ze stage liep in een internationale school en bij Plan International, keerde ze terug naar KU Leuven om als stafmedewerker onderwijs en studiebegeleider aan de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen aan de slag te gaan.

In haar vrije tijd volgt Eline een opleiding integratieve psychotherapie, houdt ze van dansen en brengt ze graag tijd door met vrienden, Milo (de hond) en Vincent (de man)

Pieterjan De Feyter

Pieterjan De Feyter

Pieterjan is van opleiding Industrieel Ingenieur met als specialisatie elektronica-ICT. Na consultant te zijn geweest bij CGI en de rol als teamleider op zich te hebben genomen bij de opleiding elektronica-ICT aan de UCLL hogeschool, is Pieterjan nu werkzaam als teamleider binnen Punch Powertrain te Sint-Truiden.

In zijn vrije tijd is Pieterjan vooral actief bij de Tiense Basketbalclub 2B|Safe Tienen als speler en coach.

Katrien Van Genechten

Katrien Van Genechten

Katrien woont sinds vier jaar in Tienen en voelt er zich helemaal thuis. Ze studeerde in 2012 af als master in de pedagogische wetenschappen en ging daarna aan de slag bij de KU Leuven als studieloopbaanbegeleider en ombuds. In 2017 studeerde ze af als postgraduaat integratieve psychotherapie. Sinds 2015 heeft ze een eigen praktijk voor psychotherapie, loopbaanbegeleiding en voetreflexologie. Daarnaast geeft ze trainingen in bedrijven over diverse psychosociale thema’s.

Haar vrije tijd besteedt Katrien graag aan sport, lezen, familie, vrienden, haar hondje en toneelrepetities.

Yoni Puyneers

Yoni Puyneers

Yoni is een geboren en getogen Tienenaar, hij werkt sinds 2011 voor de Federale Overheid. Aanvankelijk bij de FOD Justitie in Brussel en nu bij de FOD Financiën in Tienen. 

In zijn vrije tijd is Yoni vooral actief bij de Tiense Basketbalclub 2B|Safe Tienen. Hij is er speler en vrijwilliger bij evenementen om alles in goede banen te leiden. Soms is Yoni ook actief als coach. Zo helpt hij bijvoorbeeld op de basketkampen voor de jeugd. Verder spendeert hij zijn vrije tijd door te gaan wandelen met zijn hond, uitstapjes te maken met vrienden, te sporten en te reizen.

Annelies Gilis

Annelies Gilis

Leo Club Tienen

Leo Club Tienen telt momenteel 12 leden. Charlotte Bogaerts is onze voorzitter, Julie Jacobs is vice-voorzitter, Vincent Bogaerts penningmeester en Bjorn Engels secretaris. Charlotte Liesenborghs coördineert de activiteiten met de kinderen en jongeren van Huize Levenslust VZW. 

Onze peterclub is Lions Club Tienen en Hans Vanelderen vervult de functie van Leo Guide.

Wat betekent lid zijn van Leo Club Tienen?

  • Op een aangename manier werken aan een sociaal doel
  • Nieuwe contacten leggen en vrienden maken binnen België en zelfs over de hele wereld
  • Je leert organiseren, samenwerken en overleggen, nuttig voor je (latere) beroepsleven

Leo Club Tienen zoekt nieuwe leden!

Wil je mee je schouders zetten onder de activiteiten met de kinderen en jongeren van Huize Levenslust? Zijn die activiteiten wat minder je ding, maar wil je wel graag meehelpen met het organiseren van fundraising?