HET LEO TEAM

LEO… Leadership, Experience en Opportunity!

Leo clubs zijn ontstaan als jeugdafdeling van de Lions clubs, voor jongeren tussen 18
en 30 jaar. Leo’s zetten zich in voor de maatschappij op nationaal en internationaal
niveau. Zo werven ze fondsen via de organisatie van activiteiten en gebruiken zij
deze fondsen om hun zelf gekozen sociale doelen te steunen.

Leo’s steken hun handen uit de mouwen. De ingezamelde fondsen worden niet zomaar weggegeven maar gebruikt om actief samen met een sociale doelgroep aan de slag te gaan.

Als lid van een Leo club krijg je de kans jezelf te ontwikkelen zowel op organisatorisch vlak als wat sociale hands-on ervaring betreft. Leo’s werken samen
in teamverband en motiveren elkaar in het omgaan met een sociale doelgroep.

"Als lid van een Leo club krijg je de kans jezelf te ontwikkelen zowel op
organisatorisch vlak als wat sociale hands-on ervaring betreft."

lise-marie-kinnaer-voorzitter-leo-club-tienen

LISE-MARIE KINNAER

Voorzitter

Lise-Marie, geboren en getogen in Hakendover-Tienen studeerde in 2015 af als master in de farmaceutische zorg aan KU Leuven – kortweg ze is apotheker. Sinds november 2015 is ze voltijds doctoraatsmedewerker bij onderzoek rond orale antikanker geneesmiddelen aan de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen, KU Leuven.

Ze probeert ook haar praktijkkennis te onderhouden en werkt daarom in het weekend als adjunct-apotheker bij Apotheek Pirard Tienen.

Haar hobby’s zijn koken voor vrienden en familie, muziek spelen, naar optredens gaan en Leo’s.

vincent-steels-vice-voorzitter-leo-club-tienen

VINCENT STEELS

Vice-voorzitter

Vincent, ondervoorzitter van de Leoclub en rasechte Tienenaar, studeerde af als apotheker aan de KU Leuven in 2012. Hierna volgde hij eerst nog een bijkomende opleiding MaNaMa Industriële farmacie, waarna hij werd toegelaten tot ‘London Business School’ voor het volgen van hun Master in Management opleiding.

Na zijn studies kwam hij terecht in het farmaceutisch bedrijf Amgen waar hij achtereenvolgens als Business Analyst, Product Specialist en momenteel als Product Manager aan de slag ging.

Naast zijn professionele bezigheden is Vincent actief bij alumniverenigingen Jong Farmaleuven en Farmaleuven en kan je hem altijd plezieren met een avondje voetbal of een feestje met vrienden.

eline-diliën-financieel-verantwoordelijke-leo-club-tienen

ELINE DILIËN

Penningsmeester

Eline is afgestudeerd als pedagoog aan de KU Leuven in 2013 en heeft nadien nog haar leraren opleiding voltooid. Na een korte tussenstop in Londen, waar Eline o.a. heeft gewerkt aan ICS, een international school, en Plan International, keerde ze terug naar de KU Leuven om stafmedewerker onderwijs en studiebegeleider aan de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen aan de slag te gaan.

In haar vrije tijd volgt Eline een opleiding psychotherapie, houdt ze van dansen en brengt ze graag tijd door met familie en vrienden.

paule-flamend-verantwoordelijke-huize-levenslust-vzw

PAULINE FLAMEND

Verantwoordelijke Huize Levenslust vzw

Pauline studeerde af als master in de logopedische en audiologische wetenschappen en behaalde nadien nog een master in de orthopedagogiek. Momenteel is ze aan de slag als orthopedagoog in een voorziening voor personen met een beperking.

Ze is steeds geëngageerd geweest in speelplein en andere buitenschoolse initiatieven waarbij kinderen en centraal staan. Om die reden is zij ook het aanspreekpunt voor de activiteiten met Huize Levenslust. Haar hobby’s zijn lezen, reizen en gezellig samenzijn met vrienden

charlotte-bogaerts-leo-club-tienen-lid

CHARLOTTE BOGAERTS

Charlotte groeide op in Tienen en behaalde een master schoolpsychologie en een master klinische psychologie aan de KU Leuven. Momenteel volgt ze een postgraduaat in de psychodiagnostiek. Charlotte werkt als psycholoog in een multifunctioneel centrum voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en gedrags- en emotionele problemen. Ook in haar vrije tijd wil ze zich graag inzetten voor kinderen en jongeren en daarom maakt ze deel uit van de Leo’s. Daarnaast houdt Charlotte van reizen en ballet.

julie-jacobs-leo-club-tienen

JULIE JACOBS

Julie studeerde af als apotheker aan de KU Leuven in 2017, met specialisatie in de farmaceutische zorg. Sindsdien woont en werkt ze als apotheker in Tienen waar zij elke dag patiënten met raad en daad bijstaat.

Na het werk en de bijscholingen, vindt ze ontspanning in lezen, films, muziek, zwemmen en reizen met familie en vrienden.

astrid-liesenborghs-leo-club-tienen

ASTRID LIESENBORGHS

Astrid studeerde in 2015 af als apotheker. Elke zaterdag werkt ze als apotheker-adjunct bij Apotheek Humblet in Zoutleeuw. Tijdens weekdagen is ze tewerkgesteld in UZ Leuven als ziekenhuisapotheker (in opleiding tot september 2018). Daar zorgt ze er dagelijks voor dat het correcte geneesmiddel de juiste patiënt bereikt.

Astrid ziet het als een verrijking om haar schouders mee te zetten onder het organiseren van fundraisings samen met anderen.

In haar beperkte vrije tijd houdt Astrid van koken, uitstapjes met haar verloofde en vrienden, lachen en plezier maken.

charline-nelis-leo-club-tienen

CHARLINE NELIS

Charline studeerde in 2015 af na het vervolledigen van een basisopleiding marketing en enkele specialisaties in business management en digitale marketing. Vandaag is ze werkzaam bij Henkel waar ze de verantwoordelijkheid van sale representative opneemt binnen het productgamma van Schwarzkopf Professional.

In haar vrije tijd houdt Charline ervan om tijd door te brengen bij vrienden en familie.

fran-vleminckx-leo-club-tienen

FRAN VLEMINCKX

maxim-nelis-leo-club-tienen

MAXIM NELIS

Dit is Maxim (°1994), een twintiger uit Tienen. In zijn dagelijkse leven vertoeft hij niet zelden in een onderzoekslaboratorium waar hij een doctoraat in de farmaceutische wetenschappen ambieert.
Hiernaast houdt hij zich het liefst bezig met het lezen van een goed boek of het beluisteren van muziek. Regelmatig neemt hij ook zijn gitaar ter handen om een gezellig deuntje te laten weerklinken. Verder zet Maxim zich ook wekelijks in voor de huiswerkbegeleiding van kansarmere jongeren in het middelbaar onderwijs bij Auxilia Vlaanderen.

VINCENT BOGAERTS

bjorn-engels-leo-club-tienen

BJORN ENGELS

Leo Club Tienen

Leo Club Tienen telt momenteel 8 leden en 3 kandidaat-leden. Lise-Marie is onze
voorzitter, Vincent is vice-voorzitter en Eline penningmeester. Met de aanwerving van nieuwe leden houden we binnenkort verkiezing voor de andere functies.

Onze peterclub is Lions Club Tienen en Hans vervult voor ons de functie van Leo Guide.

Wat betekent lid zijn van Leo Club Tienen?

 Op een aangename manier werken aan een sociaal doel
 Nieuwe contacten leggen en vrienden maken binnen België en zelfs over de hele wereld
 Je leert organiseren, samenwerken en overleggen, nuttig voor je (latere) beroepsleven