HET LEO TEAM

LEO… Leadership, Experience en Opportunity!

Leo clubs zijn ontstaan als jeugdafdeling van de Lions clubs, voor jongeren tussen 18
en 30 jaar. Leo’s zetten zich in voor de maatschappij op nationaal en internationaal
niveau. Zo werven ze fondsen via de organisatie van activiteiten en gebruiken zij
deze fondsen om hun zelf gekozen sociale doelen te steunen.

Leo’s steken hun handen uit de mouwen. De ingezamelde fondsen worden niet zomaar weggegeven maar gebruikt om samen met een sociale doelgroep aan de slag te gaan.

Als lid van een Leo club krijg je de kans jezelf te ontwikkelen zowel op organisatorisch vlak als wat sociale hands-on ervaring betreft. Leo’s werken samen
in teamverband en motiveren elkaar in het omgaan met een sociale doelgroep.

"Als lid van een Leo club krijg je de kans jezelf te ontwikkelen zowel op
organisatorisch vlak als wat sociale hands-on ervaring betreft."

lise-marie-kinnaer-leo-club-tienen-2

LISE-MARIE KINNAER

Voorzitter

Lise-Marie, geboren en getogen in Hakendover-Tienen, studeerde in 2015 af als master in de farmaceutische zorg aan KU Leuven – kortweg ze is apotheker. Sinds november 2015 is ze voltijds doctoraatsmedewerker bij onderzoek rond orale antikanker geneesmiddelen aan de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen, KU Leuven.

Ze probeert ook haar praktijkkennis te onderhouden en werkt daarom in het weekend als adjunct-apotheker bij Apotheek Pirard Tienen.

Haar hobby’s zijn koken voor vrienden en familie, muziek spelen, naar optredens gaan en Leo’s.

vincent-steels-leo-club-tienen

VINCENT STEELS

Vice-voorzitter

Vincent, ondervoorzitter van de Leoclub en rasechte Tienenaar, studeerde af als apotheker aan de KU Leuven in 2012. Hierna volgde hij nog bijkomende opleidingen: MaNaMa Industriële farmacie (KU Leuven) en ‘Master in Management’ (London Business School). Daarna startte hij bij het farmaceutisch bedrijf ‘Amgen’, waar hij momenteel nog steeds werkzaam is als Product Manager.

Naast zijn professionele bezigheden is Vincent actief bij de alumnivereniging Farmaleuven en kan je hem altijd plezieren met een avondje voetbal, een feestje met vrienden (de Leo’s!) of een wandeling met Milo (de hond) en Eline (de vrouw) J.

eline-diliën-leo-club-tienen

ELINE DILIËN

Penningsmeester

Eline is afgestudeerd als pedagoog aan de KU Leuven in 2013. Na een korte tussenstop in Londen, waar ze stage liep in een internationale school en bij Plan International, keerde ze terug naar KU Leuven om als stafmedewerker onderwijs en studiebegeleider aan de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen aan de slag te gaan.

In haar vrije tijd volgt Eline een opleiding integratieve psychotherapie, houdt ze van dansen en brengt ze graag tijd door met vrienden, Milo (de hond) en Vincent (de man) J.

charlotte-bogaerts-leo-club-tienen

CHARLOTTE BOGAERTS

Secretaris

Charlotte groeide op in Tienen en behaalde een master schoolpsychologie en een master klinische psychologie aan de KU Leuven. Momenteel volgt ze een postgraduaat in de psychodiagnostiek. Charlotte werkt als psycholoog in een multifunctioneel centrum voor kinderen en jongeren met een gedrags- en emotionele problemen. Daarnaast werkt ze ook nog in een centrum voor leerlingenbegeleiding.

Ook in haar vrije tijd wil ze zich graag inzetten voor kinderen en jongeren en daarom maakt ze deel uit van de Leo’s. Daarnaast houdt Charlotte van reizen en ballet.

julie-jacobs-leo-club-tienen

JULIE JACOBS

Verantwoordelijke Huize Levenslust vzw

Julie studeerde af als apotheker aan de KU Leuven in 2017, met specialisatie in de farmaceutische zorg. Sindsdien woont en werkt ze als apotheker in Tienen waar zij elke dag patiënten met raad en daad bijstaat.

Na het werk en de bijscholingen, vindt ze ontspanning in lezen, films, muziek, zwemmen en reizen met familie en vrienden.

charline-nelis-leo-club-tienen

CHARLINE NELIS

Verantwoordelijke PR

Charline studeerde in 2015 af na het vervolledigen van een basisopleiding marketing en enkele specialisaties in business management en digitale marketing. Vandaag is ze werkzaam bij Henkel waar ze de verantwoordelijkheid van sale representative opneemt binnen het productgamma van Schwarzkopf Professional.

In haar vrije tijd houdt Charline ervan om tijd door te brengen bij vrienden en familie.

maxim-nelis-leo-club-tienen

MAXIM NELIS

Maxim is een twintiger uit Tienen. In zijn dagelijkse leven vertoeft hij niet zelden in een onderzoekslaboratorium waar hij een doctoraat in de farmaceutische wetenschappen ambieert.

Hiernaast houdt hij zich het liefst bezig met het lezen van een goed boek of het beluisteren van muziek. Regelmatig neemt hij ook zijn gitaar ter handen om een gezellig deuntje te laten weerklinken. Verder zet Maxim zich ook wekelijks in voor de huiswerkbegeleiding van kansarmere jongeren in het middelbaar onderwijs bij Auxilia Vlaanderen.

vincent-bogaerts-leo-club-tienen

VINCENT BOGAERTS

Vincent is een jonge twintiger die in Tienen woont. Hij studeert project- en eventmanagement aan de UC Leuven-Limburg. Binnen de Leo Club zal hij deze kennis toepassen bij het organiseren van fundraisings.

In zijn vrije tijd brengt Vincent graag tijd door met vrienden en vriendinnen. Hij houdt van fietsen, een avondje op café en pikt graag af en toe een festival mee.

bjorn-engels-leo-club-tienen

BJORN ENGELS

pieterjan-de-feyter-leo-club-tienen

PIETERJAN DE FEYTER

Pieterjan is van opleiding Industrieel Ingenieur met als specialisatie elektronica-ICT. Na consultant te zijn geweest bij CGI en de rol als teamleider op zich te hebben genomen bij de opleiding elektronica-ICT aan de UCLL hogeschool, is Pieterjan nu werkzaam als teamleider binnen Punch Powertrain te Sint-Truiden.

In zijn vrije tijd is Pieterjan vooral actief bij de Tiense Basketbalclub 2B|Safe Tienen als speler en coach.

katrien-van-genechten-leo-club-tienen

KATRIEN VAN GENECHTEN

Katrien woont sinds vier jaar in Tienen en voelt er zich helemaal thuis. Ze studeerde in 2012 af als master in de pedagogische wetenschappen en ging daarna aan de slag bij de KU Leuven als studieloopbaanbegeleider en ombuds. In 2017 studeerde ze af als postgraduaat integratieve psychotherapie. Sinds 2015 heeft ze een eigen praktijk voor psychotherapie, loopbaanbegeleiding en voetreflexologie. Daarnaast geeft ze trainingen in bedrijven over diverse psychosociale thema’s.

Haar vrije tijd besteedt Katrien graag aan sport, lezen, familie, vrienden, haar hondje en toneelrepetities.

charlotte-liesenborghs-leo-club-tienen

CHARLOTTE LIESENBORGHS

Charlotte behaalde haar diploma master in de rechten aan de KU Leuven in juni 2017. Daarna begon ze in september aan een master in de criminologie, waarvan ze het tweede semester op Erasmus in Frankrijk volgde. In september 2018 start Charlotte als advocaat-stagiair op een advocatenkantoor in Leuven.

In haar vrije tijd is ze ‘actieve oud-leiding’ bij Chiro Jeugddroom in Halle-Booienhoven en probeert ze bij te springen waar nodig. Zo gaat Charlotte  bijvoorbeeld mee als kookouder op kamp. Daarnaast houdt ze er ook van om met vrienden af te spreken, te reizen, te lezen en te joggen.

36808323_10156466026670489_1315037012289388544_n

MILO

Milo is sinds oktober 2017 trouwe viervoeter van Vincent en Eline. Wanneer het past, is Milo een vaste waarde op uitstap met de kinderen van Levenlust. Hij houdt er enorm van om met hen te spelen of ‘te chillen’. En als er snoepjes te verdienen zijn, doet hij alles voor je!

Leo Club Tienen

Leo Club Tienen telt momenteel 12 leden. Lise-Marie is onze voorzitter, Vincent is vice-voorzitter en Eline penningmeester en Charlotte secretaris. Julie coördineert de activiteiten met de kinderen en jongeren van Huize Levenslust en Charline verzorgt onze PR. Met de aanwerving van nieuwe leden houden we binnenkort verkiezing voor de andere functies.

Onze peterclub is Lions Club Tienen en Hans Vanelderen vervult de functie van Leo Guide.

Wat betekent lid zijn van Leo Club Tienen?

  • Op een aangename manier werken aan een sociaal doel
  • Nieuwe contacten leggen en vrienden maken binnen België en zelfs over de hele wereld
  • Je leert organiseren, samenwerken en overleggen, nuttig voor je (latere) beroepsleven

Leo Club Tienen zoekt nieuwe leden!

Wil je mee je schouders zetten onder de activiteiten met de kinderen en jongeren van Huize Levenslust? Zijn die activiteiten wat minder je ding, maar wil je wel graag meehelpen met het organiseren van fundraising?